Система за динамично мерене на зърно в поток

Основен момент при прибирането на реколтата за съхранение е точното и претегляне. Традиционно всяка зърнобаза разполага с автомобилна везна, през която преминават пълните със зърно камиони и други превозни средства и, след като разтоварят, преминават повторно за да бъде отчетено собственото тегло на автомобила.

Този метод на претегляне осигурява достатъчна точност при отчета на прибраното зърно, но имайки предвид интензивността на транспорта по време на жътва, увеличава значително времето за разтоварване на превозните средства.

За съкращаване ценното време загубено в логистика на продукцията от полето и разтоварването ѝ в склада, Агри партнерс патентова своята система за динамично мерене на зърно в поток.

Системата за динамично мерене се състои от тензометрични датчици, използвани също и при автомобилните везни, които се разполагат по дължината на лентов транспортьор и в реално време отчитат преминалият обем  зърно. Работейки по този начин, лентовият транспортьор се превръща във везна осигуряваща точност от +/- 1%, като датчиците позволяват отчета да бъде извършван при капацитет до 6000 м³/ч.

Първата система за динамично мерене в поток в девет точки беше монтирана в стопанството на Кронос Агрохолдинг АД. Тя ще осигурява информация за количеството зърно, което е прибрано в силозите, количеството, което излиза от тях, количеството зърно което се товари за експедиция, количеството зърно изпратено за преработка, както и отпадъка от преработката. Също така, системата за динамично мерене в поток осигурява информация за преминалото през почистване и калибриране зърно, но най-голямото предимство е, че информацията от всички точки на мерене пристига при инвеститора в реално време, осигурявайки възможност за вземане на навременни решения.

 


АГРИ ПАРТНЕРС ЕООД

София 1618, Бул. "Цар Борис III" №168, Бизнес център АНДРОМЕДА, офис № 23Б
Моб: +359 888 832 040;  +359 888 288 311;  e-mail: office@agri.partners

Политика за защита на личните данни

Общи Условия

СледвайTE ни: